On jäänyt viime aikoina avautumiset vähille. Jostain syystä ei ole saanut itseään kiskottua tähän näppäimistölle. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö avautumista olisi; olen kirjoittanut muistiin pöydälle lapun reunaan, mistä kaikesta pitää vielä avautua. Tässä kerralla kaikki:

Tzatziki

Miksi tzatziki on joka kaupassa hiukan eri paikassa? Jossain se on maitotuotteiden vieressä, jossain jogurttien luona, toisaalla sen taas löytää juustojen luota. V*tuttaa mennä johonkin uuteen kauppaan ja juosta ympäriinsä etsimässä tzatzikia. Kaikkein paras oli kerran, kun kysyin yhdessä kaupassa koko kaupan kierrettyäni yhdeltä työntekijältä, että mistähän päin tuota herkkua saattaisi heidän kaupastaan löytää. Ei tiennyt hänkään ja lopulta tuote löytyi jostain ihan muualta kuin mistä hän sen arveli löytyvän. Päättäkää nyt jo herran tähden sille osasto ja pitäkää se kaikki yhteisellä sopimuksella siellä!

Muut autoilijat

Mikä kaikkia autoilijoita (juu, liioittelen, luultavasti tämä koskee vain murto-osaa heistä) vaivaa? Näillä bensan hinnoilla hurjistellaan kuin rallikuskit, ajetaan ylinopeutta ja ohitellaan kuin aivot olisivat jääneet kotiin. Kun sain kortin reilu 13 vuotta sitten, en muista koskaan nähneeni sellaisia sulkuviivan kohdalla ohituksia kuin mitä nykyään näkee joka kerta kun lähtee ajamaan vähänkin pidemmälle matkalle. Törkeimmät tapaukset ohittavat tuplasulkuviivan kohdalla. Joka kerta ajattelen, että nyt kun tulisi joku tuolta mutkan takaa ja tulisi nokkakolari, niin oppisi kerrasta (jos selviäisi edes hengissä). Kauhea ajatus, koska siinä olisi mukana myös vastapuoli, joka olisi aivan syytön onnettomuuteen. Hitto kun pääsisi joskus kysymään näiltä ohittajilta, että mitä ihmettä teidän päässä liikkuu vai liikkuuko mitään? Vai onko se vain se meidän auto (pienenpieni Suzuki Alto), jonka perässä ei onnettomuuden uhallakaan voi ajaa, vaan eteen on siirryttävä? Koska kerran jos toisenkin nämä ohittelijat jäävät siihen eteen ajamaan eikä mitään kiirettä enää ohituksen jälkeen ole...

Tähän väliin vielä päivän ajovinkki bensankulutuksen säästämiseksi: Älä aja moottoritiellä, vaan etsi korvaava reitti tavalliselle maantielle. Bensankulutus kasvaa radikaalisti, kun nopus ylittää 80 km/h. Anopin auto näyttää bensankulutuksen mittaristossa ja hän kertoi, että 80:n nopeutta ajaessa kulutus oli reilu 7 litraa per 100 km. Nopeuden noustessa 120 kilometriin tunnissa bensankulutus kaksinkertaistui. Huh. Itse ajan nykyään aina muuta reittiä kuin motaria, jos se vain on mahdollista.

Taksiblogit

Miksi kaikki taksiblogit ovat hiljentyneet? Monta kuukautta meni, ettei kukaan päivittänyt mitään. Nyt on Kuski kaakosta alkanut taas päivittää, samoin Nainen ratissa on kirjoittanut jokusen merkinnän kesäkuussa, mutta muuten on ihan kuollutta. Harmi, moni taksiblogi on ollut hyvin herkullista luettavaa.

Taloyhtiö

Talossamme on joka kesä hankittu rappujen (5 kpl) eteen kukka-amppelit roikkumaan. Lisäävät yleistä viihtyvyyttä kivasti näin kesäaikaan. Yksi kaunis sunnuntai-ilta pari viikkoa ennen juhannusta joku katsoi asiakseen siirtää kaksi näistä amppeleista ilahduttamaan ilmeisesti itseään, koska ne olivat hävinneet rappujen edestä. Kuinka kukaan voi nauttia kukista, jotka on varastettu? Vai onko tosiaan olemassa ihmistyyppi, joka saa nautintonsa siitä, että "kylläpäs kävi hyvä tuuri, kun sain napattua nää kukat eikä kukaan nähnyt, säästin monta kymppiä rahaa..."?

Pyörävarastossamme on numeroitu pyörien paikat. Seinällä on lappu, johon kukin merkitsee nimellä ja asunnon numerolla käytössä olevan paikan. Taannoin lappu ei ollutkaan enää seinällä, vaan se oli rypistetty palloksi ja heitetty lattialle. Pitäisikö tämä nyt käsittää niin, että joku ei ole tyytyväinen tähän tapaan ja haluaisi muuttaa sitä? Eikö tehokkaampi tapa olisi ottaa yhteyttä joko isännöitsijää tai hallituksen jäseniin (allekirjoittanut on jäsen, vinkvink) ja tuoda esille kehitysehdotus tälle tavalle? Koska nyt tämä vaikuttaaa vain ilkivallalta ja sehän ei voinut olla kenenkään talon asukkaan tarkoitus, eihän?

Jalankulkijat

Lähde kiertämään autolla mitä tahansa omakotitaloaluetta Helsingissä (tai jossain muuallakin, mistäs minä niistä tiedän, kun ei ole kokemusta) ja huomaat hassun ilmiön: jalankulkijat eivät kävele jalkakäytävällä vaan joko ajotien toisella laidalla tai keskellä ajotietä. Jopa äidit vaunujensa kanssa. Miksi? Mikä siinä jalkakäytävässä on kun se ei kelpaa? Kiva jarrutella ja väistellä jalankulkijoita, kun oikeasti ei tarvitsisi. Itse en veisi pieniä lapsia ja vauvaa vaunuissa ajotielle, mutta ehkä tässä on taustalla joku syy, jonka oppii vain näillä alueilla asumalla... Joku kaunis päivä vielä pysähdyn näiden ihmisten kohdalla, veivaan ikkunan auki ja kysyn syytä käytökselle. Koska ihan oikeasti en keksi syytä itse vaikka kuinka olen sitä miettinyt. Ja mieheni myös.